Közös kutatómunka a Lakiteleki Népfőiskolával

A Nyíregyházi Egyetem elhivatott oktatói és nappali tagozatos hallgatói a Lakiteleki Népfőiskola Nyírségi Bokortanyák I. kutatásába kapcsolódtak be 2022. május 1. és 8. között, összesen 4 csoportban. 

Körei László tanár úr, a Történettudományi és Filozófia Intézet oktatója, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője kutatócsapatát Vágner Norbert, Veréb Laura és Virágh Máté alkották, akik mindannyian történelemtanár és állampolgári ismeretek tanár, valamint testnevelő tanár szakos hallgatók. 

Az egyhetes kérdőíves kutatómunka során megismerkedhettek a bokortanyák nemzeti hagyományaival, sajátos mikrovilágával és sokszínű értékvilágával, helytörténeti jellegzetességeivel. 

A Lakiteleki Népfőiskola ősszel is számít egyetemünk csoportjainak második körös munkájára, melynek eredményeképp a kvalitatív interjúk feldolgozásával közös tanulmánykötetet is megjelentetnek, ezzel is erősítve a Nyíregyházi Egyetem regionális és országos ismertségét, s az indikátorok erősítését.  

Körei László tanár úr vezetésével nevezett hallgatóink ősszel is erősítik a Történettudományi és Filozófiai Intézet sokrétű szakmai profilját, amely a tudományos tevékenység mellett tudománynépszerűsítő és tehetséggondozó folyamatokban és beiskolázási tevékenységekben is egyre innovatívabb megoldásokkal tevékenykedik a Nyíregyházi Egyetem sikeréért, közös ügyeinkért.