Őszi Bükk te csodás!

track

Barangolás a bükki barlangokban

2022. október 29-én élménydús tanulmányi kiránduláson vettek részt az elsős történelemtanár szakos hallgatók. A kirándulást Miskolcon ejtették meg dr. Buhály Attila tanár úrral, ahol több történelmi jelentőséggel bíró barlangot látogattak meg.

A reggeli órákban érkeztek meg Miskolcra, ahonnan az előre megbeszélt napi terv alapján elindultak a Bükki Nemzeti Park térségébe. Első számú úticéljuk a Kecske-lyuk barlang volt, majd a Büdös-pest barlangot látogatták meg. Több-kevesebb sikerrel mindenki megmászta a barlanghoz vezető utat, hiszen az nagyon meredeknek és csúszósnak bizonyult.

Következő és egyben legérdekesebb állomásuk a Szeleta-barlang volt, ahol dr. Ringer Árpádtól, a Miskolci Egyetem egyik oktatójától kaptak részletes bemutatót a barlangról. Információkat kaptak a barlang eredeti állapotáról, történelmi múltjáról és a kutatók munkáiról.

A barlangok mellett egy csodálatos kilátóra, a nemrég felújított Zsófia-kilátóra is felmehettek, ahonnan gyönyörű látvány tárult a hallgatók elé.

A nap hátralevő részét Lillafüreden töltötték, majd a délutáni órákban indultak haza.

A hallgatók, elmondásuk szerint, egy tartalmas és érdekes kirándulást éltek meg ennek az őszi tanulmányi túrának a keretében.

 

Vajda Zsanett